Om mig
Jeg er en bæredygtig anlægsgartner, som beskæftiger mig med anlæg, entreprise, håndværk, konstruktion, opfinder, underentreprise, land- & skovbrug. Jeg udfører også alverdens specialopgaver og udviklingsprojekter.
Mit navn er Lorentz
Jeg er opvokset på et større landbrug på Lolland, og er uddannet driftsleder med grønt bevis.
Jeg har mere end 15 års erfaring som anlægsgartner og fra entreprenørbranchen. Mekanik, konstruktion og udvikling har altid haft min store interesse, og jeg har derfor oftest haft ansvar for maskiner & værksted. Bygningsrenovering og vedligehold har været gennemgående i min karriere. Det har givet mig en bred håndværksmæssig erfaring og håndelag inden for bl.a. murer-, tømrer- og smede-faget.
I 2018 fjernede jeg den store længe på min firlængede ejendom og opførte en ny samme år.
Sammen med vores skovfoged har jeg siden 2006 administreret 133 ha skov i Sverige.
I en årrække har jeg kørt som underentreprenør og er vellidt med ry for at levere professionelt udført arbejde.
Naturen har altid haft en stor plads i mit liv både privat og i arbejdsregi. På hjemmeadressen etablerede jeg i 2009 en 550 m2 sø, og vi plantede yderligere 1,5 ha løvskov i 2017. Arealerne omkring bygningssættet er præget af flere forskellige biodiversitets projekter for at kunne optimere etablerings- og drifts metoder.
Du kan læse mere om mig på Fyens.dk:
Bæredygtighed er omdrejningspunkt for det meste af mit virke
Jeg har deltaget i kurser omkring bæredygtighed og cirkulær økonomi ved Iværksætter Danmark og er fortsat i en iværksætter-gruppe af samme navn, tilknyttet Stjerneskibet i Odense.
Vores motto er:
Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget!
Signe Wenneberg
Naturhåndværkeren tager afsæt i bæredygtighed
Ved anlægs- eller vedligeholdelses projekter lægges strategi for at udføre opgaven så rationelt som muligt. Samtidigt med fokus på skånsom fremgangsmåde i forhold til insekter, dyr og blivende planter. Der skabes overblik over hvor meget materiale, der er nødvendigt at køre til eller fra. Hvis det er muligt at genbruge delelementer, er det unødigt at bruge ressourcer på at transportere og deponere gammelt for at købe og bringe nyt til. Det kunne f.eks. være grus under en gl. terrasse, som måske bare kan suppleres med nyt for at opfylde normerne og lave et tilfredsstillende resultat.
”Affald” kan muligvis anvendes til andet formål
Hvis det f.eks. drejer sig om biodiversitets projekter, kan et træ der skal beskæres eller fældes indgå i elementer af ”dødt ved”. F.eks. som kvashegn, kvasbunker, brændestabel, træstammer eller skulptur af træet. Det kan også være, at den gamle græstørv kan blive til insektvold, eller gruset under den gl. terrasse kan blandes i det nye bed for vilde blomster. Grus og sand gør jorden næringsfattig, hvilket de vilde blomster trives bedst i.
Når det så er sagt, er det IKKE bæredygtigt at hente nyt grus/sand til et vildt blomsterbed, da der bruges ressourcer på transport samt udvinding og fjernelse af råstoffer fra et andet område.
Kompensation for klimaaftryk
Medlem og fast doner til Danmarks Naturfredningsforening, Verdens skove, World Animal Protection, Pindsvinevennerne i Danmark, og jævnligt bidragende til Greenpeace, Danmarks Naturfond m.fl.
Hjemme har vi plantet 1,5 ha yderligere skov og omdannet haven til biodiversitets arealer.
De fossildrevene transportmidler bruges ikke unødigt og flyrejser sker meget sjældent.
Huset er installeret med solceller og jordvarmeanlæg og indrettet med arve- og genbrugsmøbler. Der er gået sport i genbrugstøj til privaten og økologisk arbejdstøj. Vi lever som fleksitarer, og der kigges efter madspilds-mærkning i supermarkedet. Varer med palmeolie undgås, og der er fokus på dyrevelfærd, økologi, fairtrade, svanemærke ect.
Julegaver er oplevelser i stedet for materiel, og det giver godt samvær for hele familien, fætre og kusiner m.fl.
Maskinparken
Maskinparken er hos Naturhåndværkeren blandet af nyt, ældre, fossil og eldrevet. På sigt skal det blive så bæredygtigt som muligt (der findes endnu ikke gode løsninger på alle områder).
Min filosofi siger også, at man ikke for en værd pris skal udskifte et funktionelt køretøj, maskine eller værktøj for at få det nyeste. Det vil belaste klimaet at produce nyt, og det gamle skal muligvis destrueres, hvilket også giver et negativt klimaaftryk.